inomhus

Med gröna växter kan du själv påverka atmosfären omkring dig. Med växter i rummet får du en fin miljö och kan skapa ett lugn. Du kan välja om du vill ha det stort, lummigt och frodigt, lite mer stramt och återhållssamt eller kanske blommigt och romantiskt med blommande krukväxter. Ett stort plus för är att många av de gröna växterna är utmärkta luftrenare som förbättrar kvalitén på vår inomhusluft. Blommande krukväxter sprider en ljuvlig och skön känsla inomhus.
Redan i slutet av 1700-talet förekom krukväxter som pelargoner, balsaminer och olika citrusarter för odling inomhus. Mer allmänt gjorde krukväxterna sin entré i de svenska hemmen på 1800-talet. I slutet av 1800-talet var gröna växter som olika aralier och palmer väldigt populära och vid sekelskiftet kom den romantiska stilen med blommande pelargoner och julkaktusar.
När funkisen kom på 1930-talet var det dock bara svärmorstungan som gällde och från 1970-talet minns vi monsteran.
Nu kan vi glädjas åt ett otroligt utbud av såväl helt gröna som blommande växter. Många av våra svenskodlade krukväxter är anpassningsbara när det gäller klimatet och har ett högt prydnadsvärde för oss samtidigt som vi mår bra även av pysslandet med växter.