Pelargon

"Prova gärna doftpelargoner som krydda i mat och bakverk"

Svensk säsong: Från slutet av januari till slutet av augusti.

 

Användning: I ljusa och soliga lägen, inomhus och utomhus. Generöst med vatten och näring under sommaren ger bäst tillväxt och blomning, men låt jorden torka upp mellan vattningarna. Plantera i bra, porös jord i väl tilltagna krukor och lådor utomhus, eller i rabatt. Prova gärna doftpelargoner som krydda i mat och bakverk.

 

Sortiment: Pelargoner delas in i bland a zonalpelargoner, engelska pelargoner, änglapelargoner, doftpelargoner, stjärnpelargoner, hängpelargoner och vildarter. Inom varje grupp är mångfalden enorm. Både gamla och nya sorter odlas i Sverige idag. En del sorter mår bäst inomhus eller på väl skyddad plats utomhus, andra är väl rustade för väder och vind.

 

Plus för svenskodlat:

 

Läs mer hos Blomsterfrämjandet