Sommarsillar

Matjesillfat och sill med honungslök är härlig sommarmat.

 

 

 

Ingredienser

  • Matjessillfat med sommargrönt och ägg
  • 2 brk matjessill
  • 2 dl gräddfil
  • 3 kokta ägg
  • 1 knippe gräslök
  • 2 knippor rädisor
  • Gör så här

  • 1. Koka äggen 7-8 min så de inte rinner. Spola i kallt vatten och hacka dem.
  • 2. Häll bort spadet och lägg upp sillen på ett fat.
  • 3. Ringla över gräddfilen.
  • 4. Skölj gräslök och rädisor och hacka dem. Varva ägghack, gräslök och rädisor på sillen och gräddfilen.
  • 5. Servera med Dillslungad färskpotatis http://sasongensbasta.se/recept/dillslungad-farskpotatis/ eller nykokt färskpotatis.
  • Sill med honungslök

    Ingredienser

  • 1 burk inlagd sill, 500 g
  • 2 röda lökar
  • 2 msk ljus vinäger
  • 2 msk honung
  • 2 msk vatten
  • salt och peppar
  • Gör så här

  • 1. Skala och strimla lökarna.
  • 2. Rör ihop vinäger, honung och vatten. Smaka av med lite salt och peppar.
  • 3. Lägg upp sillen eller låt den vara i sin burk. Toppa med löken, garnera med dill och servera med potatis, knäckebröd och Västerbottensost.
  • 4.