Ört & honungsdipp – gott till chips

Honung och örter i en fräsch dipp.

Här är en riktigt god dipp som passar till hemgjorda chips på potatis eller andra rotsaker.

Ingredienser

  • 2 dl crème fraiche
  • 1 tsk citronjuice
  • 1 dl hackade färska örter (basilika, koriander, dill, persilja)
  • 1 msk honung
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Gör så här

  • 1. Dela tomaterna på mitten, lägg dem på en plåt och torka i ugnen 90 grader i ca 3 timmar, så att de blir torkade på ytan men saftiga i mitten.
  • 2. Riv vitlöken och apelsinskalet, pressa apelsinjuicen och koka ihop, reducera, till 1/4.
  • 3. Mixa tomaterna grovt med reduktionen, smaksätt med salt, svartpeppar, chili och olivolja.
  • 4. Smaken ska vara söt, syrlig och stark, och konsistensen ska vara en tjock kräm.
  • 5. Tips: Om den är för lös och rinnig, låt droppa av i en sil.