Pizza med rödlök

Rödlökspizza kan göras på en botten av pajdeg eller en färdig rulle pizzadeg. De andra små tilltuggen på bilden är  krämig ärtröra på pumpernickel och en mild laxröra med syrligt äpple och picklad rödlök serverad i små knäckeskålar eller.

 

 

http://sasongensbasta.se/recept/laxrora-med-picklad-rodlok/

Ingredienser

  • 1 förpackning pizzamix
  • 4 rödlökar
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk rårörsocker
  • 2 msk balsamvinäger
  • ½ tsk salt
  • 1 krm nymald svartpeppar
  • 1 krm nymald svartpeppar
  • 3 dl grovriven Västerbottensost
  • 10–15 svart oliver, urkärnade
  • ½ kruka färsk timjan eller 1 tsk torkad
  • Gör så här

  • 1. 1. Gör egen pajdeg som botten som blir frasigt god! Eller använd en rulle färdig pizzadeg. Sätt ugnen på 225º.
  • 2. Skiva rödlöken tunt och fräs den mjuk i olja. Tillsätt rårörsocker och balsamvinäger och koka ihop ca 5 min. Smaka av med salt och peppar.
  • 3. Tryck ut den egna pajdegen på en plåt klädd med bakplåtspapper och förgrädda den 10 minuter eller lägg ut den färdiga pizzadegen.
  • 4. Strö på hälften av osten. Fördela löken och delade oliver över. Grädda mitt i ugnen 12–15 min tills pizzan har fin färg.
  • 5. Skär pizzan i rejäla munsbitar. Veva över lite svartpeppar och lägg på timjankvistar.