Laxröra med picklad rödlök

Servera laxröran med äpple och picklad rödlök till ett glas champagne eller äppelcider. Fler goda tillbehör som syns på bilden är ärtkräm med mynta och rödlökspizza och du hittar recepten här:

sasongensbasta.se/recept/rodlokspizza

sasongensbasta.se/recept/kramig-artrora-m…citron-och-mynta/

Ingredienser

  • 100 g varmrökt lax
  • 2–3 msk majonnäs, t ex Hellmans
  • 1 syrligt äpple, Ingrid Marie eller Cox´s Orange
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 8–10 Rye Crisps, små skålar av hårt rågbröd, eller Finn Crisps
  • Gör så här

  • 1. Mosa laxen och blanda den med en god majonnäs.
  • 2. Finhacka äpplet och blanda ner det.
  • 3. Smaka av med salt och peppar.
  • 4. Fyll de små rågknäckeskålarna med laxröran och toppa med lite picklad rödlök.
  • Picklad rödlök

    Ingredienser

  • 1 rödlök
  • 1 msk vinäger eller ättikssprit (12 %)
  • 2 msk strösocker
  • 2 msk vatten
  • Gör så här

  • 1. Skala och strimla löken. Blanda vinäger med socker och vatten. Häll blandningen över löken, täck och ställ kallt en stund och låt dra, helst en timme.