Grönkålssoppa med ädelost

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 1 msk olivolja
  • 1 klyfta rotselleri,100 g
  • 1 potatis
  • 5–6 färska grönkålsblad
  • 8 dl vatten
  • 1 ½ grönsaksbuljongtärning
  • 3 msk créme fraiche
  • salt
  • nymalen svartpeppar
  • 1 liten bit ädelost, 50 gram
  • Gör så här

  • 1. Skala och tärna löken och fräs den mjuk i olja. Skala och tärna rotselleri och potatis, rör ner dem med löken.
  • 2. Repa och strimla grönkålsbladen. Tillsätt dem, vatten och grönsaksbuljong och koka ca 15 min.
  • 3. Rör ner crème fraiche, salt och peppar och mixa soppan halvslät.
  • 4. Smula i ädelost vid serveringen.