Fyllda ägg

Fyllda ägg med en twist, perfekt på buffébordet.

En klassisk amerikansk rätt med härlig smak av dijonsenap och gräslök.

Recept: Siri Barje

Ingredienser

  • 4 st ägg
  • 1-½ msk dijonsenap
  • 1-1/2 msk crème fraiche
  • 1 knippe gräslök
  • ½ msk chili flakes
  • ½ riven vitlök
  • Salt och peppar
  • Gör så här

  • 1. Koka äggen i 5 minuter och spola dem kalla i vatten.
  • 2. Dela äggen och gröp ur äggulan försiktigt. Spara vitorna.
  • 3. Blanda äggulan med dijonsenap och creme fraiche (mängden avgör av hur stora ägg du använder) i en skål.
  • 4. Vispa ägguleröran tills den är slät. Hacka gräslök och lägg i röran. Smaka av med lite vitkök, salt och peppar. Blanda.
  • 5. Klicka ut röran i ägghalvorna och dekorera med gräslök och chili flakes!