Dahl med färgstarka rötter

 

majabrand_sasongensbasta_dal

Ingredienser

  • Grönsaker:
  • 400 g morot
  • 400 g rödbeta
  • 3 msk raps- eller olivolja
  • 1 kruka färsk koriander eller mynta
  • Linsdal:
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 krm kanel
  • 1/2 tsk gurkmeja
  • 1 msk olja
  • 2 dl röda linser
  • 5 dl vatten
  • 1 tärning grönsaksbuljong
  • Till servering: 2 dl naturell yoghurt som blanda med lite rivet citronskal och 1 krm salt
  • Gör så här

  • 1. Grönsaker: Skala och skär morot och rödbeta i rejäla bitar. Lägg dem på en ugnsplåt på bakplåtspapper.
  • 2. Blanda dem med olja och salt. Stek i ugnen 20–30 minuter, till de är mjuka.
  • 3. Linsdal: Skala och hacka lök och vitlök. Fräs all lök och de torra kryddorna i oljan en kastrull.
  • 4. Skölj linserna och tillsätt dem och buljong och koka 10-15 minuter.
  • 5. Servera linsröran med rotfrukterna, yoghurtsåsen och gärna ris och en sallad.